Colla de dolçainers i tabaleters els valerios

Colla de dolçainers i tabaleters els valerios

Colla de dolçainers i tabaleters els valerios

   En l’any 2004 un grup d’amics, amb les mateixes inquietuts musicals, van tindre la idea de crear de nou un grup de xirimites i tabalets en La Vila, com havia abans. Estos eren Francisco Valero (tabaleter), Héctor Llorca (xirimiter), Fernando Fernández (xirimiter) i Jose Jaime Morales (xirimiter). Es va crear el Grup de xirimiters i tabaleters Els Valerios. Més tard, van rebre l’ajuda i la col·laboració de Ángel Sánchez (xirimiter). En juliol del mateix any es crea la pàgina web, www.elsvalerios.com, que dóna vida en Internet a este nou grup, la qual la crea i segueix administrant Héctor Llorca.
   Es va plantejar que s’incorporaren més músics al grup, els quals també estaven motivats per les mateixes idees. Fet açò, i amb més gent de la que havia en un principi, es decideix donar d’alta l’associació amb el nom de Colla de Dolçainers i Tabaleters ELS VALERIOS i prepara un cif con a nova societat cultural en La Vila. L’actual director titular de la Colla es D. Fernando Fernández, i la junta directiva es forma de la següent manera: D. Héctor Llorca (President), D. Fernando Fernández (Vicepresident), D. Jose Jaime Morales (Secretari), D. Ángel Sánchez (Tresorer) i D. Francisco Valero (Vocal).
   Amb la il·lusió de poder fer un primer concert de presentació amb millores musicals per part de tots els components, s’empren el projecte de l’Escola de Música de la Colla, on es dóna solfeig, dolçaina i percussió. Tant nous components com els que ja estaven en la societat, van a classes de música a l’Escola. El director de l’Escola i professor de dolçaina es D. Héctor Llorca, el professor de dolçaina de la Colla es D. Fernando Fernández i el professor de percussió es D. Vicent Zaragoza.
   Entre les diferents actuacions que ha realitzat la Colla des de els seus inicis i les col·laboracions entre altres associacions, caben destacar: cavalcades de reis en La Vila, passacarrers nadalencs amb l’Associació Vilera d’Empresaris (AVEA), balls amb els Grups de Danses “Centener” i “Almadrava”, passacarrer de Sta. Cecília, desfiles en altres poblacions, Trobada Internacional en Vitre (Normandia), i altres. Cap dir també que esta setmana cultural es el primer projecte de prou grandària que presenta la Colla ELS VALERIOS ja que, en total i contant amb l’acte d’arreplegà d’educands del dissabte passat, son cinc díes d’actuacions.
   Hui en dia es compta amb 23 músics en la Colla i 45 alumnes actius en l’Escola de Música.

Elsvalerios.jpg

http://www.elsvalerios.com

Obtenido de "Colla de dol%C3%A7ainers i tabaleters els valerios"

Wikimedia foundation. 2010.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Mira otros diccionarios:

  • Colla de Dolçainers i Tabaleters ELS VALERIOS - La Vila Joiosa — Saltar a navegación, búsqueda En l’any 2004 un grup d’amics, amb les mateixes inquietuts musicals, van tindre la idea de crear de nou un grup de xirimites i tabalets en La Vila, com havia abans. Estos eren Francisco Valero (tabaleter), Héctor… …   Wikipedia Español

Compartir el artículo y extractos

Link directo
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”